Miten yritys välttää negatiivisen julkisuuden?

Social sharing

Aika ajoin julkisuudessa näkyy yrityksiä, joiden olemassaolon ensisijainen ja ainoa tarkoitus tuntuu olevan tehdä omistajilleen rahaa – sanalla sanoen siis kyseessä on jonkinasteinen vedätys tai suoranainen huijaus. Asiakkaalle luvataan jotain, mitä yritys todellisuudessa tietää olevansa kykenemätön toimittamaan, mutta mistä kuitenkin rahastetaan enemmän tai vähemmän härskisti.

En viitsi tässä yhteydessä mainita nimeltä mm. erästä yritystä, jonka järjestämän “kilpailun” nimi (valitettavasti) muistuttaa suuresti isännöimääni Suomen Paras Myyntiorganisaatio –kilpailua, Sillä voihan olla, että jokin lakiasiantoimisto lähestyy minuakin kirjeellään.

Ja olenhan tämän tyyppisistä yrityksistä kirjoittanut aiemminkin.

Tällaiset liikeideat, jotka tuottavat kylläkin rahaa omistajilleen, mutteivät todellista hyötyä asiakkailleen, ovat yleensä melko lyhytikäisiä. Eikö siis kuitenkin kannattaisi satsata sellaiseen konseptiin, joka toisi (vaikkakin lyhyellä tähtäimellä ehkä vähemmän) rahaa omistajilleen myös pitkällä tähtäimellä ja aitoa hyötyä asiakkailleen? Eikö kaikki tuo vaiva bisneksen pystyttämiseksi epäilyttävälle ja epärehellisellekin pohjalle kannattaisi käyttää sellaisen konseptin rakentamiseen, joka tuottaa todellista asiakashyötyä?

Useimmat vilunkiyritykset törmäävät nimittäin ennemmin tai myöhemmin asiakkaiden negatiivisiin kommentteihin mm. netissä ja negatiiviseen mediajulkisuuteen. Itsestäni ei ainakaan tuntuisi mukavalta, jos omasta yrityksestäni kirjoitettaisiin sellaiseen sävyyn. Siksipä pyrin kaikin tavoin välttämään sellaista riepotusta, johon vedätysbisneksessä lähes vääjäämättä joutuu.

Paras tapa välttää negatiivsta julkisuutta on helppo: pyrkiä tuottamaan liiketoiminnallaan aitoa asiakashyötyä – ja tehdä se niin hyvin kuin pystyy.
The following two tabs change content below.

Pekka Sahlsten

Pekka työskentelee konsulttina CRM-kehityshankkeiden parissa Crementum Oy:ssä.

Leave a Reply